2013-07-03 11:32:19• hírek • Kocsis Zoltán

Közel 70 kg hústerméket vontak ki forgalomból Szatmár megyében

Közel 70 kilogramm hústerméket vontak ki a forgalomból Szatmár megyében az elmúlt három hónapban. A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint egy Ilfov megyei termelő miccseinek forgalmazását teljesen beszüntették Szatmár megyében.

A március és június hónapok alatt végzett tematikus ellenőrzések során a szakemberek összesen negyven gazdasági társaságot ellenőriztek. Huszonkilenc esetben állapítottak meg szabálytalanságot, a kiszabott bírság értéke 116.000 lej. Összesen 107 kilogramm húst (ennek értéke 1343 lej) ideiglenesen, 68,6 kilogrammot (914 lej) pedig véglet kivontak a forgalomból.

Egy tasnádi és egy sándormajori forgalmazó nem tudta igazolni 6 kilogrammnyi házi- és pulykakolbászának valamint 2 kilogrammnyi darált húsnak a származását - ezeket a termékeket végleg kivonták a forgalomból.

Hasonló lett annak a 12,5 kilogrammnyi hústerméknek a sorsa, amelynek szavatossági ideje 2-5 nappal járt le - ezeket két szatmárnémeti és egy avasújfalui forgalmazónál találták. Pulykaszárny, fagyasztott máj, darált hús, párizsi és füstölt kolbász lett így az enyészeté.

Ennél is súlyosabb esetet találtak a szakemberek két tasnádi, egy nagykárolyi, egy majtényi és egy szatmárnémeti forgalmazónál: 8,5 kilogrammnyi nyári szalámi, préselt sonka és disznóhúsból készült virsli láthatóan és szagolhatóan romlott volt. Szintén romlott volt egy Ilfov megyei termelő Premium Mici elnevezésű miccse is, amit egy teljesen kivontak a forgalomból.

A súlyos esetek mellett többhelyütt is előfordult, hogy a Magyarországról származó termék leírásának román fordítása hiányzott, illetve kilenc forgalmazónál nem voltak megfelelően feltüntetve az árak - ezekben az esetekben - a hiba elhárításáig -, ideiglenesen tiltották meg a termék forgalmazását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: